top of page

Løbende liv

Jeg er født. 

 

Ret tidligt holdt min mor mig op mod en reol fyldt med bøger om statskundskab. Sådan husker jeg det. Luften var støvet, det var før simple living, min mor duftede af pudder og muligvis også lidt surt af mælk.

 

I Dalby byggede jeg hytter af gamle ølkasser sammen med mine søskende og børnene på den anden side af månebakken. De havde en mor, der altid råbte, det havde jeg ikke. 

 

Til gengæld gik jeg ikke i børnehave, det lærte jeg meget af. Jeg hjalp min søster med at give dværghønsene tøj på og fodre Marie Larsens miniponyer. Hun havde haft polio, Marie, hendes ene arm sad og strittede sært ud fra kroppen, skuldrene  var trukket op til ørene. Hun havde lukket det meste af huset af og fodrede os med sagosuppe og jordbær-yoghurt i dukkekopper. Det var sådan russerne vandt OL, sagde hun, på netop den diæt.

 

I 1979 var Jens-Erik den hurtigste dreng i klassen, men på gode dag løb vi lige op, benene som trommestikker hen over skolegården, altid i shorts, ligegyldigt hvor koldt det måtte have været. 

 

Endelig var der Birger, min progessive dansklærer fra København, som bragte skæg og svaj til Vejrup og fik mig til at spille håndbold i stedet for fodbold.

 

Siden gik det, som det gik.

Himmelstrup.JPG

M.A. fra University of Washington i skandinavisk litteratur og cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.

 

Har undervist i kulturformidling, skrivekunst og dansk sprog og litteratur på sprogskoler i Københavnsområdet og Esbjerg, Askov Højskole og ved Københavns Universitet, University of Washington, University of Texas, Lunds Universitet og Syddansk Universitet.

 

Har desuden været kommunikationsmedarbejder på Carlsberg og været med til at arrangere kulturelle events i Seattle, Austin, Esbjerg og København.

 

Har, ud over artikler og kortere tekster, udgivet fagbøgerne En sejlbåd for vindstille (Museum Tusculanum Press 2014), Kulturformidling (Hans Reitzels Forlag 2013), Kulturens former og institutioner (Hans Reitzels Forlag 2004) og  Den udødelige soldat og jeg (Museum Tusculanum Press 2000).

 

Debuterede som romanforfatter med Dinosaurens sidste tango (Samlerens Forlag 2004). I 2008 udkom romanen Putto og i 2009 Angelinas røv samme sted. Og i 2016 fulgte novellesamlingen Små skred og i 2022 den biografiske roman Pio på Forlaget Arabesk.

Læs evt. også forfatterportrættet på Litteratursiden eller Forfatterweb
 

bottom of page