top of page
Search
  • khimmelstrup

Askov

Updated: Sep 7, 2019

Den 14. august optræder jeg sammen med den gode Robert Zola Christensen på Askov Højskole, som introducerer aftenen sådan her:


"Forfatteraften med Robert Zola Christensen og Kristian Himmelstrup

Robert Zola Christensen udgav i år den anmelderroste roman Det er Knud, som er død, som handler om den midaldrende Allan og hans problemer med at holde sammen på det hele. Han er kommet til at stjæle sin mors penge, og det afstedkommer en del problemet, blandt andet med en ungdomskæreste, hendes onkel og hans elever og kolleger på Rødding Højskole. Og i baggrunden lurer hele tiden den rigtige mand, grønlandsfareren Knud Rasmussen.


Kristian Himmelstrup arbejder for tiden på en roman om Louis Pio, der introducerede socialismen i Danmark, men siden blev bestukket til at forlade landet. Han forsøgte uden det store held at grundlægge en socialistisk koloni i Kansas og siden i Florida, hvor han dør af sumpfeber, inden det lykkes.


Begge forfattere har i øvrigt udgivet universitetsromaner, Robert Zola Christensens Balloner forbudt foregår på Lunds Universitet, hvor han sjovt nok selv underviser – ligesom Kristian Himmelstrups roman Angelinas røv foregår på et universitet i Texas, hvor han selv underviste. Begge romaner er grænsesøgende og blander virkelighed og fiktion, så ud over at læse op vil de to forfattere formodentlig diskutere, hvor tæt på virkeligheden man kan gå, og hvilke hensyn man skal tage, når man bevæger sig ind på autofiktionens område".


61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page